fbpx

PSICOPEDAGOGIA

L’objectiu principal del servei de psicopedagogia és el de contribuir, dintre d’una perspectiva multidisciplinària i en estreta col·laboració amb el personal docent, al desenvolupament integral i harmònic dels infants i adolescents. Alhora pretén contribuir que l’Escola, tot atenent a la idiosincràsia de cada nen i/o als diferents moments personals o familiar que el nen pugui viure, ofereixi la resposta educativa més adient a les necessitats educatives de l’alumnat.
En un primer nivell d’aproximació al subjecte principal de la nostra atenció, el nen, es realitza una intervenció indirecta a través de trobades periòdiques amb els tutors. El tipus d’intervenció pretén ser principalment preventiva, atenent aquelles problemàtiques que es manifesten de manera incipient. En aquestes trobades s’aborden qüestions grupals que poden estar afectant la dinàmica de la classe o aspectes que preocupen d’un determinat alumne. A partir de la informació que aporti el tutor i d’alguna possible observació dintre de la classe que permeti obtenir dades objectives sobre els nens i les dinàmiques interpersonals, s’orienta el tutor en les seves intervencions amb els alumnes i en les entrevistes que programi amb els pares. En aquestes trobades periòdiques es realitza, així mateix, el seguiment dels nens amb necessitats educatives especials, i si s’escau, es tenen contactes amb els professionals externs (logopedes, fisioterapeutes, psiquiatres…) que treballen també amb ells.
Quan el cas així ho requereix, s’arriba a un segon nivell d’intervenció, en el qual, des del servei psicopedagògic, s’estableix un contacte directe amb l’alumne i la família. S’inicia el procés psicodiagnòstic, amb l’objectiu d’esbrinar i comprendre les dificultats que han motivat la consulta per tal de proporcionar els pares, professors i al propi alumne orientacions i recursos que permetin modificar el conflicte manifest. El punt final del procés diagnòstic són les entrevistes de devolució que es porten a terme amb els pares, tutors i el propi alumne. En aquestes trobades s’informa del resultat del diagnòstic i de l’etiologia de les dificultats, que s’intenta que es comprenguin. És el moment en què es perfila el pla d’acció més adient a les dificultats presentades per l’alumne. Conjuntament amb el tutor, s’elaboren tota una sèrie de propostes educatives i/o terpèutiques que s’avaluaran al llarg del curs.
La persona responsable d’aquest servei és la Sra. Alba Recuenca, llicenciada en Psicologia. Un altre equip especialitzat a explorar els trets aptitudinals i/o vocacionals realitza unes proves als alumnes de 1r i 5è de l’Educació Primària, que consisteixen en un estudi del nivell de desenvolupament intel·lectual.
L’informe dels resultats es lliura als pares.
També als alumnes de 4t d’ESO se’ls relitza un estudi dels interessos professionals amb un consell orientador.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, premi l'enllaç per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies